След най-топлата година на планетата в историята и рекорден брой свързани с жегата

...
След най-топлата година на планетата в историята и рекорден брой свързани с жегата
Коментари Харесай

Новият инструмент „HeatRisk“ се стреми да намали рязко нарастващите смъртни случаи, свързани с жегата в САЩ

След най-топлата година на планетата в историята и рекорден брой свързани с жегата смъртни случаи през 2023 година за някои градове в цялата страна, американските организации създадоха инструмент за битка с излагането на топлота, до който има достъп всеки с компютър или смарт телефон.

NOAA и Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите си партнираха, с цел да се оправят с внезапно растящия брой смъртни случаи, свързани с горещината всяка година.

Резултатът се назовава HeatRisk.

„ Промените в климата причиняват по-чести и интензивни горещи талази, които са с по-голяма дълготрайност, което води до съвсем 1220 смъртни случая всяка година единствено в Съединени американски щати “, сподели в изказване админът на NOAA Рик Спинрад. „ Миналата година беше най-топлата година в историята на земното кълбо и преди малко преживяхме най-топлата зима в историята. HeatRisk идва тъкмо в точния момент, с цел да помогне на всички, в това число сензитивните към топлота популации, да се приготвят и възнамеряват за заплахите от екстр...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР